5 pasi simpli pentru a avea mai multi clienti

5 pasi simpli pentru a avea mai multi clienti

Daca ai o firma la inceput de drum sau daca duci lipsa de clienti, iti prezentam 5 pasi simpli pentru a obtine mai multe vanzari, la un cost redus sau chiar gratuit in anumite cazuri. Acesti pasi sunt usor de realizat, fara a fi nevoie de cunostinte tehnice avansate, dar daca aveti nevoie de consultanta ne puteti scrie la office @ twodesign.ro sau 0743 845 894.

  1. Un site de prezentare

Primul pas pe care trebuie sa-l faca orice firma in momentul infiintarii este sa fie prezenta pe internet, printr-un website de prezentare. Chiar daca, sa presupunem, ca un client aude de firma dumneavoastra dintr-o recomandare sau un pliant, aveti nevoie de un site de prezentare pentru a va face cunoscuta oferta. Un site de prezentare este obligatoriu pentru orice firma in anul 2016!

Puteti incepe cu un site gratuit pe platforma WordPress sau Blogspot,  dar daca aveti nevoie de un design profesionist puteti apela la serviciile noastre. Click aici pentru mai multe detalii.

2. Pagina de Facebook pentru companii

Desi o pagina de Facebook nu este structurata la fel de bine precum un website, este recomandat sa fiti prezent pe reteaua de socializare, deoarece exista peste 8 milioane de utilizatori de Facebook in Romania.

O pagina se poate creea foarte usor, accesand link-ul urmator : https://www.facebook.com/pages/create/?ref_type=registration_form 

3. Adaugare firma pe Google Maps

Revolutia smartphone-urilor a schimbat modul in care cautam locatiile care ne intereseaza. Oamenii au tendinta sa caute locatiile pe Google Maps pentru a fi indrumati de gps.

Inscrierea firmei pe harta este gratuita si va confera un avantaj urias, deoarece pe anumite cautari, Google afiseaza mai intai rezultatele de pe harta si mai apoi cautarile organice.

Va puteti inscrie firma in Google Maps, accesand link-ul urmator : https://www.google.com/business/ 

4. Film de prezentare pe Youtube

Un alt canal online foarte accesat de romani, mai exact de 7 milioane de utilizatori din tara noastra, este site-ul de video sharing Youtube. Va puteti adauga gratuit videoclip-ul de prezentare al firmei dumneavoastra, accesand link-ul https://www.youtube.com/upload. Veti avea nevoie de un cont, dar se poate creea foarte usor, folosind o adresa de gmail.

5. Folositi newsleter-ul inteligent

Cand vine vorba de newsletter, am auzit frecvent : “cumpar baza de date cu mii de utilizatori, trimit un e-mail si o sa am vanzari”. Poate ca aceasta strategie functiona la inceputurile internetului, dar va garantez ca acum nu mai functioneaza.

Pentru a fi eficient, un newsletter trebuie trimis doar celor cu care ati avut deja un contact (fosti clienti, ati schimbat carti de vizita, s-au abonat la newsletter etc). Faceti liste separate pentru fiecare grup de clienti si trimiteti newslettere personalizate in functie de nevoile lor.

Noi folosim serviciul celor de la http://mailchimp.com/ si pentru liste de sub 2000 de utilizatori este gratuit.


Ca si o concluzie, sintagma “daca este pe internet inseamna ca e gratuit” este partial adevarata. Orice serviciu de calitate costa bani si in lumea afacerilor pentru a face bani, este nevoie sa investiti bani.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *